Jóga core.

Obtížnost
Jóga core.
Zdeňka  Kudrnová - Jóga core.

Zdeňka Kudrnová

Jóga pro pevný střed těla / horní sál - VINOHRADY

17.04.2024
12:40 - 13:40
Penalizační zóna od 17.04 08:40
Cena 160 Kč

V CORE JÓGE se pracuje s ásany které se zaměřují na posílení a stabilizaci svalů jádra, jako jsou břišní svaly, hýžďové svaly, svaly zad a pánevní dno, protože vše souvisí se vším. Cílem těchto cvičení je posílit a stabilizovat jádro těla, což přispívá k lepšímu držení těla, rovnováze a celkové síle. Zlepšíme pružnost a sílu svalů, protáhneme celé tělo, zaměříme se na dech, který nás celou lekcí provede, uvolníme naši mysl, přebytečné napětí, zároveň rozproudíme stagnující energii a připravíme se tak na celý nadcházející den.

Začátek lekce začíná krátkou meditací a pranayamou. Po krátké meditaci se jemně protáhneme a potom lehce přejdeme do několika ásán, které jsou zaměřené na posílení svalů, zlepšení flexibility a rovnováhy a hlavně na náš CORE. Celý průběh lekce je jemný a ásany nejsou náročné. Konec lekce zakončíme delší meditací.

Meditace jsou klíčovou součástí každé jógy. Příklad meditačních technik které budeme společně praktikovat: koncentrační meditace, vizualizační meditace, meditace zaměřená na vědomí přítomného okamžiku, a další.

Pranayama uklidní naši mysli, zvýší energii a očistí tělo. Pranayama na začátku lekce má vždy různé formy, jako je např. prodlužování dechu, zadržování dechu a různé vzorce nádechů a výdechů.

V lekci je pro mě nejdůležitější, jak ásány provádíme, jak a jaký dech vedeme, jaký máme záměr a cíl. Kladu důraz na správné a především bezpečné postavení, provedení ásány. Pokud je vše provedeno v souladu a správně, pak jsme na cestě ke zdravému tělu a mladé mysli :)

 

Vždy se snažím nabídnout varianty ásán tak, aby si každý zvolil, s ohledem ke svému tělu, svoji vlastní obtížnost.

 

Namasté 🤍

Již proběhlo

Sdílet Jóga core. na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)