Zdravá záda.

Obtížnost
Zdravá záda.
Zdeňka  Kudrnová - Zdravá záda.

Zdeňka Kudrnová

ANDĚL - žlutý sál

31.03.2024
15:20 - 16:20
Penalizační zóna od 31.03 11:20
Cena 180 Kč

Jóga pro ZDRAVÁ ZÁDA je holistický systém cvičení s řadou výhod pro zdraví zad. Při lekci zaměřuji výběr ásán na posílení a zpevnění všech zádových a břišních svalů. Obzvláště pro uvolnění přetížených svalů v bederní oblasti volím ásány posilující svaly na dolních končetinách, především na zadní straně stehen.

Pravidelnou praxí docílíme správného držení těla, uvolníme nadměrnou tenzi ve svalech a tím zmírníme bolesti zad, které mohou postupně i zcela odeznít. Při pravidelné praxi můžete odstranit hyperkyfózu, hyperlordózu, plochá záda a skoliózu.

Lekce zahrnuje dechové techniky a meditaci, které pomáhají snižovat napětí a stres v těle. Pravidelné relaxace a zklidnění mysli vedou k uvolnění svalů zad a svalů celého těla.

 

Průběh lekce:

Začátek lekce začíná krátkou meditací a pranayamou. Po krátké meditaci se jemně protáhneme a potom lehce přejdeme do několika ásán, které jsou zaměřené na zdravá záda. Celý průběh lekce je velice jemný a ásany nejsou náročné. Konec lekce zakončíme delší meditací.

Meditace jsou klíčovou součástí každé jógy. Příklad meditačních technik které budeme společně praktikovat: koncentrační meditace, vizualizační meditace, meditace zaměřená na vědomí přítomného okamžiku a další.

Pranayama uklidní naši mysli, zvýší energii a očistí tělo. Pranayama na začátku lekce má vždy různé formy, jako je např. prodlužování dechu, zadržování dechu a různé vzorce nádechů a výdechů.

 

V lekci je pro mě nejdůležitější, jak ásány provádíme, jak a jaký dech vedeme, jaký máme záměr a cíl. Kladu důraz na správné a především bezpečné postavení, provedení ásány. Pokud je vše provedeno v souladu a správně, pak jsme na cestě ke zdravému tělu a mladé mysli :)

 

Vždy se snažím nabídnout varianty ásán tak, aby si každý zvolil, s ohledem ke svému tělu, svoji vlastní obtížnost.

 

Namasté 🤍

 

Již proběhlo

Sdílet Zdravá záda. na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)