Senioři

Obtížnost
Senioři
Zdeňka  Kudrnová - Senioři

Zdeňka Kudrnová

ANDĚL - sál 1. patro

17.04.2024
09:00 - 10:00
Penalizační zóna od 17.04 05:00
Cena 160 Kč

Jemná jóga pro preseniory 55+ a seniory 65+.

JÓGA PRO PRESENIORY A SENIORY je speciální forma jógy, která je navržena tak, aby byla bezpečná a přizpůsobená potřebám a omezením starších lidí. Cvičení jógy pro seniory se zaměřuje na posilování svalů, zlepšení flexibility a rovnováhy, zlepšení dechu a uvolnění napětí a stresu.

Jóga pro seniory se obvykle skládá z pomalejšího tempa cvičení, které je šetrné k tělu a kloubům. Cvičení může zahrnovat jemné statické i dynamické pozice a dechová cvičení. Vždy je poskytnuto více variant pozic a cviků, aby byly přizpůsobeny individuálním potřebám a omezením každého účastníka.

Začátek lekce začíná krátkou meditací a pranayamou. Po krátké meditaci se jemně protáhneme a potom lehce přejdeme do několika ásán, které jsou zaměřené na posílení svalů, zlepšení flexibility a rovnováhy. Celý průběh lekce je velice jemný a ásany nejsou náročné. Konec lekce zakončíme delší meditací.

Meditace jsou klíčovou součástí každé jógy. Příklad meditačních technik které budeme společně praktikovat: koncentrační meditace, vizualizační meditace, meditace zaměřená na vědomí přítomného okamžiku, a další.

Pranayama uklidní naši mysli, zvýší energii a očistí tělo. Pranayama na začátku lekce má vždy různé formy, jako je např. prodlužování dechu, zadržování dechu a různé vzorce nádechů a výdechů.

 

V lekci je pro mě nejdůležitější, jak ásány provádíme, jak a jaký dech vedeme, jaký máme záměr a cíl. Kladu důraz na správné a především bezpečné postavení, provedení ásány. Pokud je vše provedeno v souladu a správně, pak jsme na cestě ke zdravému tělu a mladé mysli :)

 

Vždy se snažím nabídnout varianty ásán tak, aby si každý zvolil, s ohledem ke svému tělu, svoji vlastní obtížnost.

 

Namasté 🤍

Již proběhlo

Sdílet Senioři na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)