Hatha jóga

Obtížnost
Hatha jóga
Zdeňka  Kudrnová - Hatha jóga

Zdeňka Kudrnová

ANDĚL - modrý sál

12.02.2024
12:15 - 13:15
Penalizační zóna od 12.02 08:15
Cena 160.00 Kč

V HATHA JÓGE vědomou praxí ásán, pranayamy a meditaci dosáhneme harmonie mezi tělem a myslí.

V asánach se zádrží posílíme tělo, zvýšíme flexibilitu a zlepšíme energetický tok. Tyto pozice kombinuji s hlubokým dechem a relaxací.

Pranayama na začátku lekce má vždy různé formy, jako je např. prodlužování dechu, zadržování dechu a různé vzorce nádechů a výdechů. Pranayamou uklidníme naši mysli, zvýšíme energii a očistíme tělo.

Meditace je klíčovou součástí hatha jógy. Na začátku lekce je vždy krátká meditace (vč. pranayamy) a na konci lekce je vždy meditace delší. Příklad meditačních technik:

koncentrační meditace, vizualizační meditace, meditace zaměřená na vědomí přítomného okamžiku a další. Meditace je klíčovou součástí hatha jógy.

 

V lekci je pro mě nejdůležitější, jak ásány provádíme, jak a jaký dech vedeme, jaký máme záměr a cíl. Kladu důraz na správné a především bezpečné postavení, provedení ásány. Pokud je vše provedeno v souladu a správně, pak jsme na cestě ke zdravému tělu a mladé mysli :)

Dynamika a obtížnost lekce se odvíjí od vaší pokročilosti. Vždy se snažím nabídnout varianty ásán tak, aby si každý zvolil, s ohledem ke svému tělu, svoji vlastní obtížnost.

 

Vždy se snažím nabídnout varianty ásán tak, aby si každý zvolil, s ohledem ke svému tělu, svoji vlastní obtížnost.

 

Namasté 🤍

Již proběhlo

Sdílet Hatha jóga na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)